Figaró inicia el repte #FigaróResiduZero | Minuts.cat
×

Figaró inicia el repte #FigaróResiduZero

El dissabte 15 de juliol al matí, veïns i veïnes del municipi participaran en una activitat pionera on es visitaran diferents domicilis per ajudar a separar millor els residus domèstics

L’any 2009 Figaró-Montmany va implementar amb èxit el sistema de recollida de residus porta a porta, aconseguint un índex de separació del 71%. En els últims anys l'índex ha disminuit fins el 56% i any rere any el preu de la taxa d'escombraries puja. El 2015 es pagaven 128€ i el 2017 se superen els 143€, ja que una part l'assumeix l'ajuntament en detriment del pressupost anual.

La problemàtica es va exposar en una sessió col·laborativa organitzada pel projecte Minuts.cat, una iniciativa similar als bancs de temps que permet reconèixer la participació en tasques socials i mediambientals. Es va convidar a la ciutadania, entitats i a membres de l’ajuntament per detectar necessitats al municipi i proposar accions que puguin ser promogudes pels mateixos veïns i veïnes i ajudin a resoldre problemes.

Per posar-hi remei i revertir la situació, el projecte Minuts.cat i l’ajuntament, impulsen un repte que comptarà amb la col·laboració directa de la ciutadania. El proper dissabte 15 de juliol es realitzarà una acció on es visitaran diferents domicilis de Figaró-Montmany per informar-los sobre el problema, resoldre dubtes i ajudar a separar millor els residus.

L’activitat anirà precedida d’una sessió formativa a càrrec de la Mancomunitat la Plana que es realitzarà el proper dimarts 11 de juliol a les 18.30h al Centre Cívic de Figaró, on els voluntaris aprendran a separar millor la brossa i indicacions de cara a l’acció de dissabte.

El projecte Minuts.cat està cercant persones que vulguin participar en l’activitat. Per això ha posat en marxa una plana informativa amb un formulari per sumar-se a l’acció.

Els participants podran aconseguir minuts, la moneda del projecte, i podran bescanviar-los a través d’un catàleg amb serveis com paquets de bosses compostables, entrades a la piscina municipal o descomptes al centre cívic.

L’activitat compta amb la col·laboració de la Mancomunitat la Plana, Ecoembes i és una primera acció que s’emmarca en l’estratègia catalana Residu Zero en la que el municipi s’hi ha adherit recentment. Minuts.cat va ser el projecte guanyador en la 1a edició del concurs SmartCat Challenge, de la Generalitat de Catalunya.


Figaró-Montmany


Veure més notícies

Transformem Figaró col·laborativament!

El Minut de Figaró-Montmany vol ajudar a dinamitzar un municipi que és capdavanter en innovació democràtica i en participació ciutadana. Les entitats sense ànim de lucre, la ciutadania i l'ajuntament donem forma al projecte col·laborativament. Registra't a la plataforma, participa en les activitats proposades, aconsegueix minuts i bescanvia'ls per serveis i experiències!

Vols saber-ne més?

Si necessites més informació, t'expliquem com funciona Minuts i com t'hi pots sumar.