Veïns i veïnes reben formació per promoure la separació de residus el proper dissabte 15 de juliol | Minuts.cat
×

Veïns i veïnes reben formació per promoure la separació de residus el proper dissabte 15 de juliol

La Mancomunitat la Plana va explicar els avantatges de separar correctament els residus domèstics i el tractament a la planta de Malla

Figaró-Montmany està realitzant aquests dies activitats relacionades amb el repte #FigaróResiduZero. La proposta va sorgir d'una sessió participativa on veïns i veïnes, representants d'entitats i membres de l'ajuntament van fer una activitat per detectar necessitats i proposar accions que ajudessin a resoldre els problemes.

El passat dimarts 11 de juliol, al Centre Cívic, es va fer una petita formació i es van donar consells per fer visites a diferents domicilis el proper dissabte. Durant dues hores, veïns i veïnes ajudaran a altres ciutadans a millorar la qualitat de la separació ja que el municipi ha disminuït l'índex de separació de residus del 71% al 54% ens els últims anys, augmentant l'impacte mediambiental i econòmic a les unitats familiars i a l'ajuntament.

Qualsevol persona encara pot apuntar-se a l'acció que començarà el dia 15 de juluol, a les 10.30h, davant del Centre Cívic del poble. Hi haurà esmorzar, es repartiran les identificacions, disposarem dels materials i en parelles visitarem diferents domicilis.

La iniciativa s'enmarca en el projecte Minuts i els participants reben punts a canvi de la seva implicació que poden bescanviar per serveis i descomptes al municipi o per entrades a un Escape Room de Vic. El repte està coorganitzat amb l'ajuntament de Figaró-Montmany i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat la Plana i la fundació Ecoembes.

Crèdits foto: Iris Felip.


Figaró-Montmany


Veure més notícies

Transformem Figaró col·laborativament!

El Minut de Figaró-Montmany vol ajudar a dinamitzar un municipi que és capdavanter en innovació democràtica i en participació ciutadana. Les entitats sense ànim de lucre, la ciutadania i l'ajuntament donem forma al projecte col·laborativament. Registra't a la plataforma, participa en les activitats proposades, aconsegueix minuts i bescanvia'ls per serveis i experiències!

Vols saber-ne més?

Si necessites més informació, t'expliquem com funciona Minuts i com t'hi pots sumar.