Sobre la XELAC | Minuts.cat
×

Pestanyes primàries

Sobre la XELAC

L’associació Xarxa d'Economia Local de l'Alt Congost (XELAC) pretén crear una xarxa d’ajuda mútua entre les persones i per a elles, afavorint el desenvolupament de les seves potencialitats, ajudant a la cobertura de les seves necessitats i promocionant una economia local tenint una relació sostenible amb l’entorn.

Les finalitats de l’associació són:

  • Fomentar l'equitat, la justícia social, la igualtat en la diversitat, l'autorealització, el suport mútu, l'ecologia i el decreixement sostenible.
  • Crear un sistema local d'intercanvis per a particulars i professionals on intercanviar productes, serveis i/o formació.
  • Promocionar altres formes no monetàries d’intercanvi: economia gratuïta, troc directe, economia comunitària.
  • Fomentar la dinàmica social i les relacions veïnals en un context de mútua col·laboració i respecte, així com hàbits de consum que siguin beneficiosos pel medi ambient i tendeixin cap a una vertadera economia sostenible.
  • Contribuir en la recerca, el desenvolupament, la innovació de models alternatius d'economia i en la promoció de monedes socials, virtuals o complementàries.
  • Oferir qualsevol altre servei o activitat que estigui relacionat amb la finalitat de l’associació. L'associació XELAC es mantindrà totalment independent de qualsevol partit polític i acollirà a qualsevol persona independentment de la seva ideologia, orientació sexual o religió, excloent-ne les que professin idees o mostrin actituds racistes, xenòfobes, homòfobes o feixistes. L'associació XELAC no es farà responsable dels actes, manifestacions o declaracions que els seus associats puguin efectuar en tal sentit, tant a dins com a fora de l'entitat.

Vols saber-ne més?

Si necessites més informació, t'expliquem com funciona Minuts i com t'hi pots sumar.